روش ماریا مونته سوری چگونه بوده است ؟
پزشک ف فیلسوف ، آموزگار وانسان دوستی اهل ایتالیا بود .که در سال 1870 در ایتالیا به دنیا امد و در 1952 در هلند درگذشت .
او معتقد بود تصور اینکه ما می توانیم کودکان خود را به هر نحوی که می خواهیم بار بیاوریم اشتباه است . ودر جلسه های روانشناسی انلاین و مشاوره ی روانشناسی این نکته را تاکید کرده است .
زیرا کودکان تحت تاثیر نیروی رسش نیز چیز هایی یاد می گیرند .او مانند روسو براین باور بود که کودکان کاملا متفاوت از بزرگسالان فکر می کنند و یاد می گیرند .
پنج دوره ی حساس از نظر ماریا مونته سوری
دوره های حساس : یکی از مولفه های اصلی نظریه مونته سوری ، مفهوم دوره های حساس است .
این دوره ها ، زمان های برنامه ریزی شده ژنتیکی منظمی هستند که در خلال ان ها ، کودک به ویژه مشتاق و اماده یادگیری است .
اگر در این زمان طبیعی ، اذت بردن از این تجربه ها منع شود این حساسیت زایل می شود و اثر نامطلوبی بر رشد می گذارد .
دور ه ی حساس نظم : این دوره در سه سال اول زندگی است و کودکان نیاز شدیدی به نظم دارند و البته والدین هم از ایم موضوع لذت می برند اما برای کودکان جنبه ای حساس دارد و کودکان دوست دارند درهنگام حرکت وسایل را جای خود بگذارند .
دوره حساس توجه به جزئیات : بین 1تا 2 سالگی ،کودک توجه خود را به جزئیات کم اهمیت مثل حشرات معطوف می کند .این توجه نشان دهنده ی تغییر در رشد روانی کودک است .
انان قبل از این فقط به اشیای رنگارنگ و نورها توجه می کردند و این توجه به جزئیات دلیل دیگری بر این است که شخصیت روانی کودک با شخصیت بزرگسالان کاملا تفاوت دارد .
دوره ی حساس استفاده از دست ها :
این دوره ی حساس بین 18 تا 3 سالگی است و کودک مدام اشیا رو چنگ می زند و همچنین از باز وبسته کردن اشیا و گذاشتن اشیا در جعبه ها و بیرون ریختن آن لذت می برد و طی 2 سال بعدی ، حرکت و حس لامسه خود را بهبود می بخشد به طوری که در 4 سالگی از لمس اشیا با چشمان بسته لذت می برد .
دوره ی حساس راه رفتن :
این دوره قابل مشاهده ترین دوره ی رشد است .
مونته سوری یادگیری راه رفتن رو تواد دوباره می نامد .
چون موجودی درمانده به موجودی فعال تبدیل می شود .
ما راه رفتن رو به منظور هدفی خاص انجام می دهیم اما کودک نو پا این کار رو به خاطر خود راه رفتن انجام می دهد .
دوره ی حساس زبان اموزی : نکته قابل در این دوره سرعت کدکان در یادگیری چنین فرایند پیچیده ای است کودکان برای یادگیری زبان نه تنها واژه ها بلکه دستور زبان و نظم و قاعده رو باید بیاموزند